përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šopov, Ivan

.

sopov ivanIvan Šopov studioi letërsi të përgjithshme dhe krahasuese në Shkup. Që nga viti 2012  punon si redaktor në botimet Templum dhe portalin e internetit okno.mk. Deri më tani ka botuar antologjitë Азбука и залутани записи (2010), e cila është vlerësuar me çmimin "Novite!", dhe 091 - антиразгледници од Скопје (2017), si dhe librin me poezi Меше на годината (2012). Disa poema dhe tregime të zgjedhura të tij janë botuar në përkthime anglisht, serbisht, kroatisht, sllovenisht, çekisht, rumanisht dhe gjermanisht. Përveç veprës së tij letrare, Ivan Šopov përkthen letërsi në maqedonisht. Ndër të tjera ka përkthyer vepra nga Ambrose Bierce, Roman Kissiov, Dragoslav Mihailović dhe Asja Bakić .

partner projektesh

traduki partners 2014 d