përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lirikë në gegnisht: Elona Çuliq e ftuar në Prishtinë

.

592 elonaPoetja e re shqiptare Elona Çuliq, ishte në nëntor bujtëse e programit të rezidencës, "Prishtina has no river", të cilin e financon TRADUKI dhe e organizon Qendra Multimedia. Më 30 nëntor,  në përmbyllje të qëndrimit,  ajo iu prezantua lexueseve dhe lexuesve kosovarë . Në bisedë me moderatoren Ardiana Shala Prishtina rrëfeu për procesin e krijimit të poezive të saj dhe se çfarë do të thotë për të të shkruash në gegnisht. Në përfundim të interpretimit të mrekullueshëm të poezive, ajo iu përgjigj pyetjeve të publikut.

partner projektesh

traduki partners 2014 d