përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita

Čolović, Ivan.

580 colovic smrtNë këtë libër, etnologu Ivan Čolović gjurmon historinë e mitit të Kosovës dhe funksionet ideologjike dhe politike të kujtimit të Betejës së Fushë-Kosovës së vitit 1389. Në rend kronologjik ai shqyrton raportimet për këtë ngjarje, që nga tregimet e para e deri te tekstet e sotme.

Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita [Vdekje në Fushë-Kosovë. Një histori e mitit të Kosovës] nga Ivan Čolović është përkthyer në maqedonisht (fragment) nga Ljupka Hristova-Baševska dhe Dimitar Baševski dhe është botuar me titull Смрт на Косово Поле. Историја на косовскиот мит pranë botimeve Slovo, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d