përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Мојот маж

Bužarovska, Rumena.

579 buzarovska moj mozNë njëmbëdhjetë rrëfime, gra të ndryshme flasin për jetën e përditshme dhe marrëdhëniet e tyre me burrat, fëmijët, prindërit, kolegët dhe miqtë. Krijohen kështu personazhe mbresëlënëse dhe të gdhendura me saktësi - portrete psikologjike dhe sociale me një fokus të veçantë te patriarkalizmi. Sepse teksa flasin për burrat e tyre - gjinekologë, ambasadorë, poetë dhe policë - për statusin dhe marrëdhëniet pushtetare, ato rrëfejnë edhe për neglizhimin e tyre emocional dhe social.

Мојот маж [Burri im] nga Rumena Bužarovska është përkthyer në sllovenisht (fragment) nga Aleš Mustar dhe është botuar me titull Moj mož pranë botimeve Modrijan, Lubljanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d