përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Cupșa, Augustin

.

cupsa augustinAugustin Cupşa, i lindur në vitin 1980, ka studiuar psikiatri në Bukuresht. Në vitin 2006 ai botoi romanin e tij të parë “Perforatorii”, për të cilin u vlerësua me çmime nga revistat Ramuri dhe Mozaicul. U bë i njohur kryesisht përmes prozës së shkurtër. Është  përfaqësuar në disa antologji me tregime të shkurtra. Libri i tij Marile bucurii şi marile tristeţi, në vitin 2014, u nominua në Rumani për çmimin "Bun de Tipar".

partner projektesh

traduki partners 2014 d