përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Miočinović, Đura

.

miocinovic djuraĐura Miočinović, e lindur në vitin 1979 në Beograd, studioi gjuhë dhe letërsi rumune në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Beogradit. Në vitin 2006 kreu përfundoi studimet master në Timishuarë të Rumanisë. Qysh gjatë studimeve në Beograd filloi të përkthente tekste letrare për revista. Vijuan përkthime vëllimesh me ese, drama, romanesh, proze të shkurtër dhe veprash historiografike për shtëpi botuese të njohura në Serbi. Đura Miočinović përkthen nga rumanishtja dhe anglishtja në serbisht dhe që nga viti 2015 është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve Letrarë të Serbisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d