përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Svinjske nogice

Golob, Tadej.

582 golob svinjske nogicePiktori i vizatimeve pornografike, Jani Bevk, bashkë me partneren, Majan, dhe të birin, Simonin, gjejnë një banesë në bodrumin e një pallati në periferi të Lubjanës. Pothuajse në të njëjtën kohë atij i vjen porosia e parë pas një kohe të gjatë: që të vizatojë në pozicione provokuese heroin kombëtar slloven, Martin Krpan. Por, ndërsa ai punon për ilustrimet, me të cilat nuk po përparon, ai bëhet i varur nga droga dhe gjithnjë e më i dhunshëm. Përfundon në spital dhe kur del, me ndihmën e mikut të tij, Borut, gjen një vend pune në një studio tautazhi. Por, një email, të cilin ai e printon rastësisht, do të ndryshojë gjithçka

Svinjske nogice [Këmbë derri] nga Tadej Golob është përkthyer në bullgarisht (fragment) nga Ahmed Burić dhe është botuar me titull Svinjske nogice pranë botimeve Buybook, Sarajevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d