Shtyp

Lehmann, Hans-Thies

.

lehmann hans thiesProf. Hans-Thies Lehmann, i lindur në vitin 1944 në Ehringshausen, është një studiues i njohur i teatrit. Nga viti 1988 deri në pensionimin e tij në vitin 2010 ishte profesor i studimeve teatrore në Universitetin e Frankfurtit mbi Main, ku dha një kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e programeve të studimit të teatrit, filmit dhe medias dhe të dramaturgjisë për kurset pasuniversitare. Nga viti 2013 deri në vitin 2014 ishte Profesor i Dramaturgjisë në Universitetin e Muzikës dhe Teatrit në Lajpcig. Ka dhënë mësim si pedagog i ftuar në  Amsterdam, Berkeley, Charlottesville, Kent, Krakau, Paris, Tokio dhe Vjenë. Në fokus të punës së tij kërkimore është teatri bashkëkohor, teoria e teatrit, teoria e estetikës dhe Bertolt Brecht-i dhe Heiner Müller-i. Në vitin 2017, Hans-Thies Lehmann u pranua në Akademinë e Arteve në Berlin.