përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Veremej, Nellja

.

vermej nelljaNellja Veremej, e lindur në vitin 1963 në Bashkimin Sovjetik, studioi filologjinë ruse në Universitetin e Leningradit dhe prej vitit 1994 jeton në Berlin. Për romanin e saj debutues të botuar në vitin 2013 në Berlin që u prit me entuziazëm nga kritikët dhe u nominua për Çmimin Gjerman të Librit, në vitin 2014 ajo u shpërblye me çmimin “Adelbert von Chamisso” dhe çmimin inkurajues “Friedrich Hölderlin”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d