përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Пиреј

Andreevski, Petre M..

583 andreevski pirejRomani Пиреј, prej kohësh literaturë klasike në shkollat e Maqedonisë, rrëfen për fatin e çiftit Jon dhe Velika nga një fshat i vogël malor, i cili është kapur nga kthesa historike e Maqedonisë. Është koha e Luftërave Ballkanike, e Luftës së Parë Botërore dhe më pas. Joni dhe Velika rrëfejnë jetën e tyre - në kapituj të ndryshëm herë njëri e herë tjetri – dhe tregojnë se sa i kishin drobitur trazirat politike, pretendimet për pronësi dhe mosmarrëveshjet. Një roman i shkëlqyeshëm për Maqedoninë e fillimshekullit të 20-të.

Romani Пиреј von Petre M. Andreevski është përkthyer në gjermanisht (fragment) nga  Benjamin Langer dhe është botuar me titull Quecke pranë botimeve Guggolz, Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d