përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Khider, Abbas

.

khider abbasAbbas Khider lindi në vitin 1973 në Bagdad. Për shkak të veprimtarisë së tij politike, u arrestua në moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare. Pas lirimit nga burgu, në vitin 1996, u largua nga Iraku. Që nga viti 2000 Khider jeton në Gjermani. Ai ka studiuar letërsi dhe filozofi në Mynih dhe Potsdam. Në vitin 2008 botoi ​​romanin e tij debutues The Wrong Indian. Vijuan romanet: Die Orangen des Präsidenten (2011 ), Brief in die Auberginenrepublik (2013) dhe Ohrfeige (2016). Për veprat e tij Khider është vlerësuar me shumë si çmime, si “Hilde Domin për Letërsinë në Mërgim” (2013), “Nelly Sachs” (2013) dhe “Chamisso” (2017). Në vitin 2017, Abbas Khider u shpall “Kronikani i qytetit të Majncit”.

Uebfaqe

partner projektesh

traduki partners 2014 d