përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kultura e Adriatikut: Lexim me Uwe Radën dhe Ilir Ferrën në Sarajevë

.

587 adriaInstitutin Goethe të Sarajevës u zhvillua më 7 tetor, me mbështetjen e TRADUKI, një mbrëmje letrare me shkrimtarin gjerman Uwe Rade dhe shkrimtarin austriak të lindur në Shqipëri, Ilir Ferra. Pas fjalës hapëse të Ivana Nevesinjac-it, autorët e ftuar lexuan pjesë nga veprat e tyre rreth temës  "Kultura e Adriatikut". Adriatiku dikur ishte pjesë e "Perdes së Hekurt" që ndante botën perëndimore nga blloku socialist. Ndërkohë, nga bregu lindor i Adriatikut kanë filluar prapë lëvizjet drejt perëndimit. Për këtë zbulim të ri të detit dhe për kulturën lidhëse mes dy brigjeve bëhet fjalë në librat e dy autorëve.

partner projektesh

traduki partners 2014 d