Shtyp

Stanković, Dragoljub

.

stankovic dragoljubDragoljub Stanković, i lindur në vitin 1971 në Jagodina (Serbi), jeton dhe punon si shkrimtar në Beograd. Ai shkruan poezi, prozë, editorialë, satira dhe kritika letrare. Ka qenë bashkëpunëtor i rregullt i portalit E-novine dhe redaktor i shtëpisë botuese Levo krilo. Për revistat e kësaj Književna reč dhe Književni magazin ai ka zhvilluar intervista dhe kritika për poezi, është botuar në shtojcën kulturore BETON dhe Knjiga Danas të së përditshmes Danas, në periodikët letrarë si edhe në Programin e Tretë të Radio Beogradit. Ndër veprat e tij numërohen vëllimet poetike Pesme jednog dana (2005), Barka tela (2010), S onu stranu noci (2014) dhe romani Bogradski kiklop (2017).