përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Programi i rezidencës "Absolute Modern": Nedžad Ibrahimović bujtës në Shkup

.

579 ibrahimovic nedzadSi i ftuar  i programit të rezidencës "Absolute Modern",  'shkrimtari nga Bosnja Nedžad Ibrahimović, ishte në shtator në Shkup. Gjatë këtij qëndrimi, ai mori pjesë në Festivalin e prozës,  Друга приказна, me një lexim në publik, u njoh me rëndësinë kulturore dhe historike të kryeqytetit të Maqedonisë, shkoi për vizitë në Ohër dhe Strugë dhe u shkëmbye me kolege dhe kolegë vendas.

Nedžad Ibrahimović i pasqyroi mbresat e tij në poezitë e tij. Ai punoi në Shkup edhe për përfundimit të një romani të dytë të trilogjisë Inkapsulirana tijela.  Mirënjohës për mundësinë që iu dha për të jetuar për disa javë në Shkup, ai u kthye në Sarajevë, i pasuruar me shumë përvoja dhe impulse për punën e tij të mëtejshme. Programi i rezidencave letrare "Absolute Modern" ekziston që nga viti 2013 me mbështetjen e Traduki dhe realizohet nga Botimet Goten.

Foto: Vanco Dzambaski

partner projektesh

traduki partners 2014 d