përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Krese, Maruša

.

krese marusaMaruša Krese (1947-2013) radhitet ndër zërat më të rëndësishëm letrarë të Sllovenisë. Poetja, shkrimtarja dhe gazetarja jetoi dhe punoi për shumë vjet me radhë jashtë shtetit dhe pastaj u kthye në Lubjanë. Për angazhimin e saj humanitar në Luftën e Bosnjës në vitin 1997 ajo u nderua me Kryqin e Meritës së Republikës Federale të Gjermanisë. Në vitin 2008, vëllimi i saj me prozë të shkurtër Vsi moji božiči fitoi çmimin letrar "fabula". Maruša Krese, si shoqëruese besnike e TRADUKI-t, bëri çka ishte e mundur, që Agjencia Sllovene e Librit, JAK, në vitin 2009 të bëhej institucioni i parë nga Evropa Juglindore që do të lidhte partneritet me rrjetin TRADUKI.

partner projektesh

traduki partners 2014 d