përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Writers-in-Residence: Shpallje "Reading Balkans 2018"

.

572 balkanDuke filluar nga viti 2018, programet e mbështetura nga TRADUKI me rezidenca letrare në Beograd, Novo mesto, Prishtinë, Sarajevë, Shkup, Split dhe Tiranë do të financohen edhe nga Creative Europe Programme i Bashkimit Europian. Shkrimtaret dhe shkrimtarët e interesuar me prejardhje nga Evropa Juglindore (Shqipëri, Bosnjë-Hercegovinë, Bullgari, Kosovë, Kroaci, Maqedoni, Mali i Zi, Rumani, Serbi dhe Slloveni) mund të aplikojnë deri më datën 25 tetor 2017 për një qëndrim në rezidencat aktuale. Do të financohen gjithsej 21 rezidenca katërjavore për periudhën nga 1 marsi deri më 31 korrik.

Me anë të këtij pyetësori regjistrimi do të keni mundësinë të dorëzoni edhe këto dokumente që kërkohen për aplikim: Një jetëshkrim i shkurtër, një listë me veprat e publikuara, një letër rekomanduese dhe një përshkrim të përmbledhur të projektit.

Shpallja (anglisht)

partner projektesh

traduki partners 2014 d