përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Il faut se méfier des paysages

Desarzens, Corinne.

568 desarzens il fautIrlandë. Fundi i shekullit të 19-të. Banorët e Glenveagh-it në County Donegal janë të detyruar të mërgojnë në masë në Australi dhe në SHBA. Me një poezi marramendëse autorja merr lexuesin me vete në rrugëtimin e saj nga Irlanda, nëpërmjet Greqisë për në Nju Jork. Romani, i cili ushqehet nga personazhet e tij të fortë, të zymtë dhe misteriozë, rrjedh si një lumë nëpër visore magjepsëse.

Il faut se méfier des paysages [Ruaju nga peizazhet] nga Corinne Desarzens është botuar në rumanisht (fragment), përkthyer nga Irinel Antoniu, me titull Să te păzești de peisaje, pranë botimeve Univers, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d