Shtyp

Desarzens, Corinne

.

568 desarzens corinneCorinne Desarzens u lind në vitin 1952 në Sète, Ajo është shkrimtare dhe gazetare zvicerane. Në vitin 1989 u botua romani i saj debutues Il faut se méfier des paysages. Pasuan romane të tjerë, ndër ta Aubeterre (1994, fitues i Prix Bibliomedia), Bleu diamant (1998, fitues i Prix Rambert) dhe Un roi (2011, fitues i Prix Lipp). Veç këtyre, në veprat e saj numërohen edhe tregime të shkurtra, ese dhe mbresa udhëtimesh.