përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tomaš, Marko

.

tomas markoMarko Tomaš u lind në vitin 1978 në Lubjanë dhe u rrit në Mostar dhe Kljajićevo/Sombor, radhitet ndër poetët më të pëlqyer të hapësirës së ish-Jugosllavisë. Ka botuar një numër të madh vëllimesh me poezi dhe poezitë e tij janë përkthyer në disa gjuhë europiane. Pas disa qëndrimesh në Sarajevë, Zagreb dhe Split, Marko Tomaš jeton sot në Mostar. Është bashkëthemelues dhe redaktor i revistës Kolaps dhe i kolanës me të njëjtin titull dhe bashkënismëtar i Festivalit të Muzikës në Mostar, Beton. Në Split ai ka qenë drejtor i librarisë kulturore UTOPIA dhe hartues i programit letrar dhe muzikor të klubit Ghetto. Tekstet e tij janë botuar në revistat BH Dani, Glas Istre, Slobodna Dalmacija dhe Feral Tribune. Sot ai shkruan për portalet zurnal.info, Lupiga dhe Urban magazin.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d