përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Jugo, Margit

.

jugo_margitMargit Jugo u lind më 1975 në Bühl. Bëri një semestër si studente e jashtme në Universitetin e Sarajevës në vitin 1997 dhe në vitin 2002 përfundoi në Grac studimet në degën e përkthimit. Prej vitit 2001 deri në vitin 2007 jetoi dhe punoi në Sarajevë. Prej vitit 2007 punon si përkthyese veprash letrare për gjuhët bosnjisht, kroatisht, serbisht dhe malazezçe dhe si ndërmjetëse e letërsisë bosnjaske në hapësirën gjermanishtfolëse. Prej vitit 2009 është edhe anëtare e redaksisë së internetit të rrjetit evropian të përkthimeve, TRADUKI. Ndër të tjera ajo ka përkthyer në gjermanisht Die Ankunft dhe Der Sohn nga Andrej Nikolaidis, vepra nga Mihajlo Pantić, Zoran Živković dhe Sanja Lovrenčić, tregime për antologji si edhe edicionet gjermanisht të revistës kritike serbe BETON.

 

partner projektesh

traduki partners 2014 d