përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Poezi

Trakl, Georg.

560 trakl poeziMegjithëse vdiq shumë i ri, Georg Trakl konsiderohet si një ndër poetët më me influencë të ekspresionizmit austriak. Poezitë e tij plot metafora dhe simbole karakterizohen nga trishtimi, dëshpërimi dhe kërkimi i Zotit dhe trajtojnë rënien e bëjnë fjalë për rënien dhe perëndimin e botës oksidentale. Vëllimi dygjuhësh i botuar në Shqipëri është me poezi të përmbledhura të Georg Trakl-it në vëna në rendin kronologjik.

Vëllimi dygjuhësh Poezi nga Georg Trakl është botuar nga Pika pa sipërfaqe, Tiranë, shqipëruar (fragment) nga Arb Elo.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d