përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Elo, Arb

.

elo arbArb Elo, i lindur në vitin 1967 në Tiranë, studioi arkitekturë në qytetin e lindjes. Si mijëra bashkështetas, kërkoi strehim politik në Ambasadën Gjermane në Tiranë, një ngjarje që në korrik 1990 u bë e njohur si "kriza e ambasadës". Që atëherë jeton dhe punon si arkitekt në Gjermani. Arb Elo ka botuar disa vëllime me poezi dhe vëllimin në prozë Ursa Major. Përveç tyre ka botuar shumë tekste mbi letërsinë dhe tema aktuale në revista të ndryshme. Ka përkthyer ndër të tjera vepra nga Hilde Domin, Ingeborg Bachmann, Rose Ausländer, Paul Celan dhe të gjithë veprën poetike të Geork Trakl-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d