përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Trakl, Georg

.

trakl georgGeorg Trakl u lind në vitin 1887 në Salzburg, ishte farmacist dhe prej vitit 1912 deri në vitin 1914 jetoi te Ludwig v. Ficker, në revistën e të cilit, Der Brenner, botoheshin poezitë e tij. Gjatë Luftës I Botërore u angazhua si ndihmësmjek. Në vitin 1914 Georg Trakl vdiq në spitalin e garnizonit, në Krakovë, nga një mbidozë lënde narkotike. Vetëm pas vdekjes iu njoh rëndësia e poezive të tij. Sot konsiderohet si një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të ekspresionizmit austriak.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d