përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Novak, Alenka

.

novak alenkaAlenka Novak u lind në vitin 1958 në Lubjanë. Pasi kreu studimet për gjermanisht dhe italisht në Fakultetin e Filozofisë në Lubjanë, nisi të punonte si bibliotekare. Prej kësaj periudhe janë edhe përkthimet e para, kryesisht tekste sociologjike që botoheshin në revista shkencore në serbisht. Më pas hyri në marrëdhënie pune si përkthyese dhe prej vitit 2002 është sërish përkthyese e lirë. Ndër përkthimet letrare të saj numërohen vepra nga R.M. Rilke (Geschichten vom  lieben Gott), Michael Ende (Vollmondlegende) dhe Milo Dor (Der Mann, der fliegen konnte). Alenka Novak është prej vitit 2005 anëtare e Shoqatës së Përkthyesve të Sllovenisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d