Shtyp

Bach, Tamara

.

bach tamaraTamara Bach, e lindur në vitin 1976 në Limburg pranë lumit Lahn, studioi në Berlin anglisht, gjermanisht dhe pedagogji. Libri i parë i saj, Marsmädchen, u vlerësua qysh si dorëshkrim me Çmimin e Oldenburgut për Letërsi për Fëmijë dhe Të Rinj dhe veç kësaj me Çmimin Gjerman të Letërsisë për Të Rinj. Vijuan libra dhe çmime të tjerë, ndër ta, Çmimi Katolik i Letërsisë për Të Rinj dhe Fëmijë 2013 për Was vom Sommer übrig ist. Në vitin 2014 libri Marienbilder ishte në listën e White Ravens për autorë të huaj. Tamara Bach jeton si shkrimtare në Berlin.