përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mureșanu, Ana

.

muresanu anaAna Mureșanu, e lindur në vitin 1937 në Mediaș, studioi gjermanisht në Fakultetin e Filologjisë së Universitetit Babes Bolyai në Cluj. Prej vitit 1982 është anëtare e Shoqatës së Shkrimtarëve Rumunë dhe ka publikuar disa vëllime me poezi. Ndër përkthimet e saj nga gjermanishtja në rumanisht numërohen vepra autorësh si Christa Wolf, Ingeborg Bachmann, Elfriede Jelinek, Günter Grass, Bernhard Schlink, Luc Bondy dhe Stefan Zweig si edhe shumë pjesë teatrore (Tankred Dorst, Felix Mitterer, Odön von Horváth, Peter Weiss). Jeton prej vitit 1985 në Mynih.

partner projektesh

traduki partners 2014 d