përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Hrvatske bajke

Lovrenčić, Sanja.

lovrencic_maerchenNjëmbëdhjetë përralla të mrekullueshme kroate të cilat s’ngopesh së lexuari e së dëgjuari.

Dhelpra, maçoku, ariu, vasha bretkosë dhe magjistarja e vogël presin miqtë e vegjël dhe të mëdhenj të përrallave.

Përrallat janë:
Maçoku dhe dhelpra

Mirëpo djali i tretë ishte një cub i vërtetë

Hamësja

Si u bë ushtari mbret

Për lepurin, ariun, burrin dhe dhelprën

Si ia shpagoi shërbëtori zotërisë

Kaposhi dhe miqtë e tij

Djaloshi dhe perandori djall

Vasha bretkosë

Gjahtari i zogjve dhe sorra e zezë

Magjistarja e vogël

Hrvatske bajke ka dalë në përkthimin gjermanisht të Margit Jugo-s nën titullin "Kroatische Märchen" pranë botimeve Leykam International, Zagreb/Graz.

partner projektesh

traduki partners 2014 d