përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Trufin, Ramona

.

trufin ramonaRamona Trufin u lind në vitin 1979 në Săveni (Rumani). Studioi gjermanisht dhe angilsht në në Jassy dhe ka mbrojtur doktoratën në Universitetin e Konstancës me temën Surrealistische Poetik in Ingeborg Bachmanns Prosa. Sot jeton dhe punon sie referente në një shkollë të lartë, si pedagoge gjuhe dhe si përkthyese në profesion të lirë në Ingolstadt. Ka përkthyer nga gjermanishtja ndër të tjera romanin Malina dhe poezi të Ingeborg Bachmann-it si edhe Die Mittagsfrau të Julia Frank-ut. Ka marrë pjesë në seminare për përkthyes në Berlin dhe Leipzig (Literarisches Colloquium Berlin, Fondaiconi S. Fischer), Straelen (Kolegji i përkthyesve evropianë),  Vjenë (KulturKontakt Austria) dhe Cetate (Goethe Institut Bukuresht/ TRADUKI). Në vitin 2008 ishte fituese e bursës 'Schritte' të Fondaiconit "S. Fischer".

www.ramonatrufin.de

partner projektesh

traduki partners 2014 d