përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

"Absolute modern": Naida Mujkić me bursë rezidence në Shkup

.

564 mujkic naidaGjatë muajit korrik poetja nga Bosnja-Hercegovina, Naida Mujkić, ishte ftuar në Shkup në kuadër të programit të rezidencave, që financohet nga TRADUKI, "Absolute modern". Atje ajo punoi për librin e saj të ri, një përmbledhje me prozë të shkurtër dhe poezi si dhe e shfrytëzoi qëndrimin në Shkup edhe për t'u njohur dhe krijuar kontakte me skenën letrare në Maqedoni. Në Strumica, Naida Mujkić, i prezantoi publikut lexues veprën e saj në një mbrëmje poetike me lexime dhe një bisedë, organizuar nga botimet Goten, realizuesen e programit të rezidencave të letrarëve në Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d