përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Mujkić, Naida

.

mujkic naidaNaida Mujkić, e lindur në vitin 1984 në Doboj, studioi në Fakultetin e Filozofisë në Tuzla dhe është pedagoge e letërsisë në Universitetin e Zenicas. Në vitin 2006 u shpërblye me çmimin "Mak Dizdar", i cili u jepet autorëve të rinj për vëllime me poezi ende të pabotuara. Naida Mujkić shkruan për revistat STAV (Sarajevë) dhe ArtParasites Magazine (Berlin) dhe është anëtare e qendrës P.E.N. të Bosnjë-Hercegovinës si edhe e rrjetit global të poezisë, PoemCafe, nga Korea e Jugut. Disa poezi të saj janë përkthyer në anglisht, gjermanisht dhe koreançe. Në vitin 2008 u botua vëllimi i saj i parë me poezi, Oscilacije, ndërsa në vitin 2015 vijoi vëllimi tjetër me titull Ljubavi šarti mogula.

partner projektesh

traduki partners 2014 d