përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bošković, Stefan

.

boskovic stefanStefan Bošković, i lindur në vitin 1983 në Podgoricë, studioi dramaturgji në Cetinje. Është bashkëthemelues i grupit alternativ teatror ATAK dhe nismëtar i Boka Art & Film Festival (BAFF) si edhe i festivalit multimedial Besac Fest. Për romanin Šamaranje u vlerësua në vitin 2014 me çmimin e dytë të konkursit "Romani më i mirë i pabotuar në Mal të Zi" (Botimet Pobjeda). Me tregimin Fashion and Friends fitoi çmimin e dytë të festivalit kroat "Festival europske kratke priče" 2016. Vepra e tij përmban tregime, drama dhe skenarë, prej nga mund të veçohet skenari i filmit të shkurtër Umir krvi, i cili shpërblye me çmim në vitin 2014, në festivalin Drama International Short Film në Greqi dhe në vitin 2015, në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër në Banja Luka.

partner projektesh

traduki partners 2014 d