përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Bursisti i rezidencës Sven Popović i impresionuar nga publiku beogradas

.

562 popovic svenSi i ftuar rishtazi në shtëpinë e shkrimtarëve të KROKODIL-it, "Kuća za pisce", shkrimtari kroat, Sven Popović, ishte në qershor 2017 për një rezidencë katërjavore në Beograd. Gjatë këtij qëndrimi ai punoi me librin e tij më të fundit dhe me përkthimin anglisht të vëllimit të tij të parë me tregime.

Leximi i shkëlqyer që ai mbajti në festivalin e letërsisë, KROKODIL, la mbresa të thella te publiku. Meqenëse Sven Popović-i është jo vetëm shkrimtar, por organizon edhe lexime dhe biseda në kuadër të programit të bashkëthemeluar prej tij, "Tko čita", një pjesë të kohës në Beograd ia kushtoi edhe lidhjes së kontakteve me shkrimtarë të rinj.

© Fotos: Marija Piroški

partner projektesh

traduki partners 2014 d