përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Popović, Sven

.

popovic svenSven Popović, i lindur në vitin 1989 në Zagreb, studioi letërsi të krahasuar dhe gjuhë-letërsi angleze dhe amerikane në Fakultetin e Filozofisë në Zagreb. Shkruan kritika muzikore dhe letrare për revista dhe portale. Proza e tij përfaqësohet në revistat Quorum, Zarez, Fantom slobode, Nova riječ në përmbledhjen Record Stories, në antologjinë  Bez vrata, bez kucanja si edhe në portale interneti në serbisht. Në vitin 2015 u botua libri i tij i parë Nebo u kaljuži. Sven Popović është bashkëthemelues i programit për autorë të rinj "Tko čita" dhe redaktor i vëllimit me të njëjtin titull të viteve 2015/2016. Tregime të tij janë botuar edhe në antologjinë Best European Fiction 2017 dhe janë përkthyer në anglisht dhe rumanisht.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d