përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Programi i rezidencës letrare në Sarajevë: Bisedë me Petar Andonovskin

.

558 andonovskiNë qershor, autori i ri maqedonas, Petar Andonovski, ishte i ftuar në Sarajevë. Në kuadër të programi të rezidencës për shkrimtarë dhe përkthyes, ai banoi dhe punoi për katër javë në kryeqytetin e Bosnjë-Hercegovinës. Më 21 qershor, iu perzantua publikut vendas në një bisedë me Ahmed Burić-in , ku rrëfeu për fillimet e punës së tij, për publikimin e librit të tij të parë, si edhe për pozitën e letërsisë në shoqërinë maqedonase.

Programi i rezidencës sarajevase për autore dhe autorë, përkthyese dhe përkthyes, që financohet nga TRADUKI,  organizohet nga Qendra P.E.N e Bosnjë-Hercegovinës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d