Shtyp

Dimitrijević, Jasna

.

dimitrijevic jasnaJasna Dimitrijević, e lindur në vitin 1979 në Negotin (Serbi), ka studiuar letërsi të përgjithshme dhe teori letërsie. Boton kritika letrare dhe tregime në shumë revista të rajonit. Për prozën e saj të shkurtër është shpërblyer me çmime në konkurset letrare të revistave Vranac (Podgoricë), Beležnica (Bor) dhe Ulaznica (Zrenjanin). Me dorëshkrimin e vëllimit me tregime Prepoznavanja ajo fitoi konkursin e debutimeve të bibliotekës së qytetit të Somborit, "Karlo Bijelicki". Libri i botuar në vitin 2015 si pasojë e këtij shpërblimi, u emërua për çmimet letrare "Biljana Jovanović", "Dušan Vasiljev" dhe "Mirko Kovač".