përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Rizvanović, Nenad

.

rizvanovic nenadNenad Rizvanović, i lindur në vitin 1968, në Osijek, ka studiuar kroatisht dhe literaturë të sllavishtes së jugut në Fakultetin e Filozofisë së Universitetit të Zagrebit. Kreu në Zadar  studimin e doktoraturës mbi shoqërinë e dijes dhe transferimin e të dhënave. Prej vitit 1985 shkruan kritika dhe prozë. Vepra e tij përfshin libra dhe shkrime të botuara nëpër antologji, ndërsa ka punuar edhe si redaktor për botimet "VBZ" dhe "Ljevak". Nenad Rizvanović është anëtar i shoqatës së shkrimtarëve kroatë, bashkëpunëtor i jashtëm i Fakultetit të Filozofisë në Rjekë dhe kryeredaktor i revistës Novi Behar.

partner projektesh

traduki partners 2014 d