përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Baev, Anton

.

baev antonAnton Baev, u lind në vitin 1963 në Plovdiv. Studioi letërsi, ndërsa në vitin 2009 mori titullin doktor shkencash pranë Institutit të Letërsisë së Akademisë së Shkencave të Bullgarisë. Ka botuar shumë libra dhe është vlerësuar me disa çmime. Vepra e tij përfshin vëllime me poezi, romane, vëllime me tregime, monografi dhe filozofi. Për romanin e vitit 2016, Светата кръв, u vlerësua edhe me çmimin special "Razvitie”. Veprat e tij janë përkthyer e botuar në anglisht, gjermanisht, spanjisht, turqisht, greqisht, maqedonisht, shqip, serbisht dhe rusisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d