përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Babačić, Esad

.

babacic esadEsad Babačić, shkrimtar dhe këngëtar i grupit legjendar të muzikës punk, "Via ofenziva", konsiderohet si përfaqësuesi më origjinal dhe më në zë i skenës letrare të Sllovenisë. Vepra e tij përfshin shumë libra dhe poezi, për të cilat ai është laureuar me disa çmime. Në vitin 2003, për poezinë "Donava" u laureua me çmimin austriak "Hörbiger". Përkthimet e teksteve të tij janë botuar në të gjitha gjuhët e mëdha europiane, ndër të tjera në revistat Die Batterie, Literatur und Kritik dhe Edinburgh Review.

partner projektesh

traduki partners 2014 d