përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bozhoviq, Gjorgje

.

bozhoviq gjorgjeGjorgje Bozhoviq, i lindur në vitin 1990, studioi linguistikë të përgjithshme dhe albanologji në Fakultetin Filologjik në Beograd. Në vitin 2012 fitoi gradën shkencore në Novi Sad,  në degën e studimeve rome. Shkruan kritika letrare dhe ese dhe përkthen nga shqipja. Prej vitit 2006 deri në vitin 2009 ka qenë bashkorganizator i festivalit rajonal të letërsisë Na pola puta in Užice. Gjitshashtu, në kuadër të një projekti të grupit beogradas 484, ka marrë pjesë në përgatitjen e ciklit me botime Mala kutija, për të cilën ka përkthyer nga shqipja  poezi të Luljeta Lleshanakut dhe Agron Tufës. Gjorgje Bozhoviqi ka botaur shkrime për Portale Booksa (Zagreb), Beton (Beograd) dhe Eurozine si edhe revistat As! (Sarajevo), Ulaznica (Zrenjanin) dhe jugoLink (Berlin).

partner projektesh

traduki partners 2014 d