përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dimitrova, Gergana

.

dimitrova gerganaGergana Dimitrova, e lindur në vitin 1975 në Burgas (Bullgari), studioi shkenca kulturore dhe regji teatri në Sofje dhe Berlin. Punon si regjisore dhe përkthyese me profesion të lirë dhe drejton organizatën e artit dhe kulturës bashkëkohore alternative "36 Monkeys" në Sofje. Vepra e saj përfshin shumë libra dhe pjesë për teatër. Drama "Праехидно", të cilën e shkroi në bashkëpunim me Zdrava Kamenovan, u laureua në vitin 2012 me çmimin IKAR si drama më e mirë e vitit. Prej vitit 2006, Gergana Dimitrova përkthen letërsi nga gjermanishtja në bullgarisht. Ndër përkthimet e saj njehen, ndër të tjera, "Liv Stein" i Nino Haratischwili-t dhe "69" i Igor Bauersima-s.

partner projektesh

traduki partners 2014 d