përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Finger, Zuzana

.

finger zuzanaZuzana Finger, e lindur në vitin 1959 në Sala (Çekosllovaki), studioi slavistikë dhe balkanologji në Berlin. Prej vitit 2010 punon si përkujdesëse e imazhit të atdheut për sudetët gjermanë. Në vitet 2013, 2014 dhe në vitin 2015 ka mbajtur leksione në degën e albanologjsë pranë Universitetit "Ludwig Maximililans" në Mynih. Zuzana Finger përkthen nga shqipja, serbishtja, sllovakishtja dhe çekishtja në gjermanisht. Ndër përkthimet e saj njehen, ndër të tjera, vepra nga Eqrem Basha dhe Jeton Neziraj.

partner projektesh

traduki partners 2014 d