përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Raičević, Vasko

.

raicevic vaskoVasko Raičević, i lindur në vitin 1979 në Podgoricë, kreu studimet në Fakultetin e Artit Dramatik në Cetinje. Është anëtar i grupit taatror alternativ ATAK dhe punon si asistent në Fakultetin e Gjuhës dhe Letërsisë Malazeze. Shkruan shkrime teorike dhe ese për revistat Ars (Podgoricë), Quorum (Zagreb) dhe Lud Literatur (Lubjanë). Ndër pjesët për skenë të tij shquhet Dobra smrt, e cila është shfaqur në Teatrin Kombëtar të Malit të Zi. Disa nga veprat e tij janë përkthyer në anglisht, rusisht, sllovenisht dhe polonisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d