përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bendixen, Katharina

.

bendixen katharinaKatharina Bendixen, e lindur në vitin 1981 në Leipzig, studioi bibliologji dhe hispanistikë në Leipzig dhe në Alicante. Është shkrimtare, përkthyese dhe redaktore  proze në revistën letrare, "poet". Ndër publikimet e saj njehen disa vëllime me tregime dhe romani Ich sehe alles (2016). Si shkrimtare është laureuar me disa çmime, pjesëmarrja e saj në shumë programe bursash i ka mundësuar, ndër të tjera, rezidenca në fshatin artistik Schöppingen dhe në kështjellën Solitude. Në vitin 2014 ka qenë për katër muaj e shkrimtare e ftuar në  rezidencën e shkrimtarëve në Erfurt.

partner projektesh

traduki partners 2014 d