përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ultramarin

Prodanović, Mileta.

558 prodanovic ultramarinUltramarin rrëfen për udhëtimin  që atë e bir bëjnë nëpër Italinë e sotme. Nëpërmjet rindërtimit të kujtimeve të babait dhe të fëmijërisë së tij udhëtimi kalon njëherazi nëpër historinë e Serbisë, Jugosllavisë dhe Ballkanit, në gjysmën e dytë të shekullit XX. Një roman me fjalë dhe imazhe mbi fëmijërinë, ekzistencën dhe zhdukjen e një vendi, mbi Italinë dhe artin.

Ultramarin [Ultramarin] i Mileta Prodanović-it është botuar nën përkthimin maqedonisht (fragment) të Aleksandar Prokopiev-it me titull Ултрамарин te botimet Magor, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d