përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die Antiquiertheit des Menschen 2

Anders, Günther.

554 anders die antiquiertheit des menschenTema kryesore e Andersit është më aktuale se kurrë: prishja e humanitetit dhe vetasgjësimi i mundshëm fizik i njerëzimit. Njeriu i deritanishëm është vjetruar, ndërsa i ardhmi karakterizohet nga diskrepanca ndërmjet kapaciteteve ende në rritje të teknikës dhe pamundësisë së fantazisë për të përfytyruar pasojat katastrofale të teknikës.

Die Antiquiertheit des Menschen 2. Zerstörung des Lebens im Zeitalter der dritten industriellen Revolution [Prapambetja e njeriut 2. Shkatërrimi i dytë i jetës në epokën e revolucionit të tretë industrial] i Günther Anders-it është botuar nën përkthimin rumanisht (fragment) të Lorin Ghiman-it me titull Obsolescența omului. Despre distrugerea vieţii în epoca celei de-a treia revoluţii industriale te botimet Tact, Cluj Napoca.

partner projektesh

traduki partners 2014 d