përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Festivali i letërsisë PRO-ZA Balkan në Shkup

.

542 jergovicShtëpia botuese Ikona ka organizuar në Shkup, prej datës 28 deri më 30 maj edicionin e pestë të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, PRO-ZA Balkan. Gjithsej shtatë autore prozash iu prezantuan personalisht publikut maqedonas, në kuadër të programit të festivalit: TRADUKI mbështeti në këtë kuadër pjesëmarrjen e Miljenko Jergović-it, Nataša Kramberger-it, Vladimir Pištalo-s dhe të bursistes së rezidencave Anton Baev. Ndër të tjera ishin të ftuar edhe ekspertë letërsie nga jashtë, që e përdorën programin "Skopje Fellowship" për të lidhur kontakte me autoret dhe shtëpitë botuese maqedonase. Në mbyllje të festivalit, Miljenko Jergović u nderua me çmimin e sivjeteshëm të PRO-ZA Balkan-it.

bwd  Set 1/2  fwd

partner projektesh

traduki partners 2014 d