përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kroacia në fokus - Goran Ferčec-i hap në Klagenfurt serinë e aktiviteteve

.

541 fercecMe një orë letrare të shkrimtarit kroat Goran Ferčec nisi në Klagenfurt, më 30 maj, programi letrar i nisur nga TRADUKI dhe BMEIA (Ministria Federale e Europës, Integrimit dhe Punëve të Jashtme) në kuadër të fokusit të sivjetshëm të saj: Kroacia.

Goran Ferčec, i cili në maj ishte ftuar si shkrimtar rezidence në lagjen e muzeve në Vjenë, u tregua i kënaqur që doli para publikut në mes të një ekspozite për  veprën e një rit prej poetëve më të preferuar të tij, Gert Jonkes. Pas disa fjalëve përshëndetëse të bëra nga Karin Cervenka (BMEIA), në një bisedë me moderatoren Annemarie Türk dhe me ndihmën e përkthyeses Mascha Dabić, ai diskutoi për romanin Ovdje neće biti čuda dhe për tekstet e tjera teatrore të tij.

partner projektesh

traduki partners 2014 d