përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

War meine Zeit meine Zeit

Loetscher, Hugo.

556 loetscher vremeNjë djalë është ulur buzë një lumi dhe lëshon mbi ujë një anijezë të drunjtë, një korrier që lundron me shpejtësi për të lajmëruar se një njeri po e ndjek nga pas. Djali bëhet burrë dhe shkrimtar dhe  ndjek anijen: gjurmët e saj e çojnë nga lumi i fëmijërisë, Zili i Cyrihut, në Nil, në Amazonë apo Yangce. Ai mbetet i mahnitur nga larmia e botës dhe të përbashkëtat e saj. Hugo Loetscher-i bën bilancin: Nga lënda dhe tema e jetës dhe veprës së tij ai përfton një autogjeografi mbarëbotërore, një histori të zhvillimit të ndërgjegjes globale.

War meine Zeit meine Zeit [Ishte koha ime koha ime] i Hugo Loetscher-it është botuar nën përkthimin serbisht (fragment) të Mirjana Avramović-it me titull Da li je moje vreme bilo moje vreme pranë botimeve Karpos, Loznicë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d