përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Loetscher, Hugo

loetscher hugoHugo Loetscher u lind në vitin 1929 në Cyrih dhe ka studiuar filozofi dhe letërsi. Që nga viti 1965 ka udhëtuar rregullisht në Amerikën Latine, Azinë Juglindore dhe SHBA. Që nga viti 1969 punon si shkrimtar dhe publicist i lirë. Ka qenë i ftuar si docent në universitetet e Zvicrës, SHBA-ve, Gjermanisë dhe Portugalisë si edhe është anëtar i Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung (Akademia gjermane për gjuhë dhe poezi) në Darmstadt. Për veprat e tij është laureuar me disa çmime, ndër të cilat spikat çmimi  i madh "Schiller" i fondacionit zviceran me të njëjtin emër, që i u dha në vitin 1992. Hugo Loetscher vdiq  në vitin 2009 në Cyrih.

partner projektesh

traduki partners 2014 d