përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zvizdić, Mustafa

.

zvizdic mustafaMustafa Zvizdić, i lindur në vitin 1970 në Sarajevë, kreu studimet në Fakultetin e Filozofisë të Universitetit të Sarajevës, Departamenti i Letërsisë së Popujve të Bosnjë-Hercegovinës. Është përfaqësuar në shumë antologji dhe përmbledhje poetike nga Bosnja-Hercegovina. Poezia e tij është përkthyer në gjermanisht, anglisht, frëngjisht, maqedonisht, polonisht dhe sllovenisht. Libri i parë, vëllimi poetik, Igre voskom, u botua në vitin 1996. Në vitin 2004 vijoi romani Muzika zidnih satova. Rishtazi ka botuar një tjetër vëllim me poezi, Praški metro (2016).

partner projektesh

traduki partners 2014 d